Грчка организација за заштиту животиња Зоосос објавила је да је у кампу за Скарамагка пронађен леш пса који је био силован. Скандал о силованој животињи се прелио у парламент Грчке.

Особље кампа пронашло је мртву женку пса луталице у кампу за мигранте, пас је покривен ћебетом. Мали пас је на себи имао очите знаке да је бритално силован.

Тело пса је пребачено у центар за псе луталице у Атини, како би се спровела аутопсија и потврдио узрок смрти животиње. Према Зоосос-у директор центра за избеглице Скарамагка је Јоргос Kараглоу потврдио је инцидент.

Посланик опозиционе странке Златна Зора, Гианнис Лагос поставио је у парламенти путање министру правде и министру унутрашњих послова, да информишу јавност о узроку смрти пса. Златна Зора је трећа странка по подршци у парламенту и противи се масовној илегалној миграцији, као и чланству грчке у Европској унији.

Лагос такође захтева да се спроведе правда и да се починиоци казне што је пре могуће. Иако су министри у обавези да одговоре на питања посланика у року од 25 дана по правилнику парламента, прошла су 2 месеца од дана када је Лагос поставио питање.

Опозиција годинама критикује левичарски режим Алексиса Ципраса да масовно доводи мигранте у Грчку, како би му за социјалне бенефиције узвратили гласовима и да тиме успоставља анти-демократски тип владавине по принципу Kсенократије.