Народни посланик СРС Наташа Јовановић дискутовала је у недељу, на заседању скупштине НАТО, у Лондону бранећи Русију.

Она је после изношења извештаја о односу Русије и НАТО, који је представио Хрват Миро Kовач, рекла да документ пун неистина.

– Извештај је пред нама 5 година после референдума и поновног уједињења Kрима са Русијом, што је била јасно изражена воља народа да буде део Руске Федерације, што вама очигледно смета. У извештају известилац критикује Русију за како каже непоштовање демократских процеса, а он долази из Хрватске где су потпуно угрожена права Срба, где је окупирана Република Српска Kрајина која правно формално постоји по резолуцији СБ УН – рекла је Наташа Јовановић.

– У вези односа Русије и НАТО, ви сте одбили сваки конструктивни разговор са Русијом и настављате са провокацијама јер економске санкције нису дале резултат који сте желели. Данас безбедност у Европи највише зависи од тога како разумете колика је моћ Русије данас. Русија поседује најмодерније наоружање које нико други нема. Такође, ви сте игнорисали све предлоге Москве и наставили са отвореним непријатељством. Овај извештај је препун погрешних ставова и зато предлажем да га не прихватите – додала је она.

Оставите Коментар