Претходних дана смо били сведоци уистину шокатних података – да је апсолутни господар Црне Горе Мило Ђукановић оболео од коронавируса, затим да је код њега установљено присуство бактерије уреаплазме, и најзад, што је без сваке сумње најшокантније и најпоразније, да има полно преносиву болест гонореју (трипер). Међутим, исти они часни и изнад свега храбри кругови у црногорском здравству, од којих смо и добили податке о Ђукановићевим здравственим тегобама, пренели су нам да се њихов списак ту не завршава, већ да је, анализом Ђукановићевог сна, утврђено да је код њега присутна апнеја. У питању су краткотрајни прекиди дисања током сна, који, уколико ескалирају, могу довести до веома озбиљних последица, укључујући пораст ризика од срчаног или можданог удара.

У Ђукановићевом случају, реч је о преко 20 оваквих прекида дисања током сна, што се за сада, како сазнајемо, одражава превасходно кроз повећани умор и смањену способност расуђивања током дневних активности. И то у тренутку када се Црна Гора суочава са епидемијом коронавируса, што захтева јасно и разложно расуђивање, које свакако није било присутно када је Ђукановић одбио понуду братске Србије да Црној Гори донира пет респиратора. Или када је, пркосећи десетинама хиљада људи који су од почетка године устали у одбрану вековних светиња Српске православне цркве (СПЦ) у Црној Гори, на крајње бахат и надасве ирационалан начин одбацио сваку могућност повлачења накарадног тзв. Закона о слободи вероисповести.

Можда делује невероватно, али један од битнијих разлога у свему наведеном би могла да буде управо Ђукановићева апнеја. Наравно, у комбинацији са свим осталим обољењима која су у телу црногорског диктатора у протеклом периоду очигледно нашла плодно тле.

Извор : Националист

Оставите Коментар