ЛИДЕРИ Русије, Кине и Северне Кореје су међу најпаметнијим политичарима, рекао је бивши амерички председник Доналд Трамп у интервјуу водећем новинару Fox News Такеру Карлсону.

„Свa тројица су најбољи. Наши момци нису такви и никада нису ни били. Њих тројица су најбоља у својој игри“, рекао је Трамп одговарајући на питање како види светске лидере.

Конкретно, говорећи о кинеском председнику Си Ђинпингу, Трамп га је назвао „бриљантним човеком“:

„Када су тражили глумца у Холивуду за улогу Си Ђинпинга, никог нису могли да нађу, јер нико није као он. Његов изглед, ум и све остало. Имао сам одличан однос са њим“.

Бивши председник САД је високе, похвалне оцене дао и лидерима Русије и Северне Кореје, Владимиру Путину и Ким Џонг-уну.

„Колико је паметан Ким Џонг Ун? Он је најбољи. О њему причају и ово и оно, а он је, међутим, у стварности веома паметан… Дошао је на власт веома рано, када је имао 23-24 године. А сада има потпуну контролу над земљом. А није му лако. Што се тиче Путина, он је такође веома паметан“, рекао је Трамп.

Трамп је раније рекао да се Путин показао као паметан политичар у ситуацији са Украјином, док су америчке власти, напротив, биле глупе.

Карлсон, очекивано, није пропустио прилику да Трампу постави и питање везано за дизање у ваздух балтичких гасовода Северни ток-1 и Северни ток-2. А он је – за неке, можда и неочекивано – рекао само ово:

„Не желим непријатности својој земљи, па се нећу изјашњавати ко их је дигао у ваздух. Могу само да кажем до то НИЈЕ урадила Русија“.

(Факти)

Оставите Коментар