У посед фотографија које то доказују дошао је Игор Маринковић из “СНП Наши”.

ОВАКО ИЗГЛЕДА КАД РУСИ БАТИНАЈУ!
Српски покрет “Наши” објавио је две фотографије на којима се види претучени председник Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај!

Сукоб се десио маја 2000. године између руских војника који су били стационирани на Косову и Метохији и новоформираних безбедоносних снага у јужној српској покрајини.

Ове фотографије су настале 2000. на Косову у близини села Мушотиште у Сувој Реци.

– Руска јединица из састава КФОР-а зауставила је возило с наоружаним терористима, међу којима је био и Харадинај. Пошто су брзо савладани и разоружани, Харадинај је рекао руском падобранцу да је џудиста и да би другчије разговарали да Рус није наоружан. Руски витез је наредио да одвежу Харадинаја, оставио је пушку, а онда објаснио каква је разлика између руског падобранца и најобичнијег бандита. Борба је била кратка и натерала је сузе на очи Харадинајевој пратњи. Руски војници, који тада нису знали ко је Харадинај, предали су ухапшене органима УН који су, као и много пута после тога, ослободили злочинца – додаје се у саопштењу СНП Наши.

Рамуш Харадинај у изјави за Телеграф није хтео ни да потврди, али ни да демантује поменути, по њега непријатан, догађај.

– Не желим да одговарам на српску пропаганду – било је све што нам је рекао Харадинај.

Како је објашњено, руски специјалци су ову фотографију поклонили Игору Маринковићу из овог покрета током његове посете Москви.

– Фотографија која је чувана као један од најдражих трофеја елитне падобранске јединице и до сада никада ником није показана, поклоњена је како би се подигао морал грађанима Србије, али и као завет да је велики број Руса спреман да добровољно учествује у одбрани Космета – наводе из ове организације.

О овом догађају су својевремено писали и агенција АФП, као и немачки “Шпигл”. Они су тада објавили да је “бивши командос” из Ослободилачке Војске Косова повређен у сукобу с припадницима снага безбедности које су на Косову из Русије.

Реаговао је тада и руски контигент на Косову саопштењем за јавност.

– Приликом привођења осумњиченог дошло је до пружања отпора и наши војници су употребили минималну силу како би га савладали – казано је у саопштењу Руса.

И. М. / Фото: СНП Наши

Преузето са: telegraf.rs