Заоштравање војних сукоба, ситуација политичке нестабилности на границама Русије, као и повећан број провокација америчке војске и њених савезника на ваздушној и воденој територији Руске Федерације, спровођење су стратегије Вашингтона за распад Руске Федерације према југословенском сценарију, сматра војни стручњак Јуриј Кнутов

– Крајем прошле године, Сједињене Државе усвојиле су стратегију “тројанског коња”. То подразумева да све треба да гори на нашим границама, тако да размишљамо о безбедности на нашој територији или суседним границама, а не да размишљамо о ономе што се дешава у свету. Ово је први циљ. Други је да нас упропасти у трци у наоружању, као што се догодило са СССР-ом, и због тога дестабилизује унутрашњу ситуацију до револуционарне, како би људи изашли на улице и догодио се пуч – објаснио је експерт, преноси ФАН.

Према стратегији, већи део руске војске требало би да буде неутралисан као што је био 1991. да не би следили наређења руководства.

– Војска добија наређење да изврши неке акције, она их не извршава и остаје на месту. Мали део војске који изађе да изврши наређење је уништен. Неутралишу их авиони Ф35, Ф-22, хиперсонично оружје. И тако се одвија стварна промена моћи – описао је сценарио Јуриј Кнутов.

Након тога, према експерту, нуклеарно оружје би било повучено из Русије и уследила би подела земље по југословенском сценарију.

Оставите Коментар