У медијима је као бомба одјекнула вест да је дугогодишњи црногорски диктатор Мило Ђукановић оболео од коронавируса, као и да је његова клиничка слика веома озбиљна. Од извора блиских црногорским властима, који су с обзиром на осетљивост читаве ситуације инсистирали на анонимности, сазнали смо да је присуство коронавируса утврђено и код једног од Ђукановићевих најближих и најоданијих сарадника, министра одбране Предрага Бошковића, као и код Бошковићеве супруге, због чега се црногорски режим налази у стању потпуне пометње и хаоса.

Пошто је ситуација очигледно критична, Ђукановићеви емисари су се у потрази за лековима који би могли да помогну у његовом лечењу растрчали по земљама окружења, али и по чланицама НАТО. Иронично или не, тек на овом месту би се требало подсетити да је Ђукановић недавно одбио помоћ у виду пет респиратора коју је Црној Гори понудио председник Србије Александар Вучић, те да је, опредељујући се да остане у сенци, поједине своје сатрапе инструисао да по овом питању медијима дају више него бљутаве изјаве, чија је суштина у томе да Црној Гори у овако тешким временима није потребна помоћ братске Србије.

Иначе, од истих извора сазнајемо да тренутну хаотичну ситуацију у редовима црногорског режима покушава да искористи премијер Душко Марковић, који је донедавно био у апсолутној сенци, а по свему судећи и одређеној немилости Ђукановића. Због тога у наредним данима остаје да се види да ли ће се Ђукановићево здравствено стање поправити, као и да ли ће, уколико до тога не дође, Марковић искористити постојећу ситуацију за својеврсни “тихи преврат”.

Било како било, извесно је само да Црну Гору, а посебно највише ешалоне тамошњих власти, очекује веома турбулентан период.

Извор: Националист

Оставите Коментар