Према проценама америчких војних експерата, који се позивају на неименоване изворе из Пентагона, трупни подофицири који се налазе на дужностима у пешадијским јединицама Војске САД не знају да се оријентишу помоћу компаса и карте, и нису довољно оспособљени да командују малим тактичким саставима у оружаној борби.Према војним стандардима то су класични дегенерици

Млади војници који долазе, укључујући ту и подофицирске чинове, су веома лоше оспособљени за извођење борбених задатака. Код старешинског кадра нижег нивоа је присутна неспособност за командовање над потчињенима. Сматра се да чак трећина младих подофицира није успела да прође основни курс обуке који се реализује на америчким војним академијама- преноси интернет портал gazeta.ru.

Посматрајући строго војничке стандарде који су прецизно дефинисани, већина младих подофицира америчке Копнене војске су најобичнији дегенерици.

Према речима америчких војних стручњака, у војним академијама је дошло до потпуног колапса система базичне селекције. Прима се све и свја. Често имамо случај да кандидати не могу да задовоље ни елементарни ниво физичке припремљености, а од њих се захтева да буду пример у својој јединици. Поред тога, у јединицама америчке војске је све више присутна наркоманија, као и случајеви извршених самоубистава.

Све у свему, ако се овај тренд радикално не поправи, америчку војску, тачније њену копнену компоненту, очекује веома неизвесна будућност.

Оставите Коментар