У телефону ухапшеног рекеташа пронађена преписка са блиским сарадницима Рамуша Харадинаја у којој они у шифрама договарају сексуалне услуге. ‘Друг, шаљем ти три комада за Р. Супер су’, пише Боки 13 на припејд број Харадинајевог секретара, а сутрадан стиже одговор: ‘Томато је одличан, хвала’.

Бојан Јовановски – Боки 13, који је у Северној Македонији ухапшен због милионског рекета, највероватније је умешан и у организовање елитне проституције, а девојке (можда и дечаке) подводио је чак и Рамушу Харадинају!?!

Ово је шокантно сазнање до кога је истрагом дошла македонска полиција после хапшења Јовановског на грчкој граници 15. јула ове године. Како сазнајемо, у мобилном телефону Бокија 13 нађена је сумњива, шифрована преписка с блиским сарадницима Харадинаја, а претпоставља се и да су Боки и Рамуш били у директном у контакту преко једног припејд броја!?!

Шифра ‘Томато’

Извор Информера из истраге, високопозиционирани припадник македонске полиције, каже да је бесан што је истрага порука заустављена, и то по наређењу из врха власти у Скопљу!?

– Јовановском су одузети мобилни телефони, таблет и лаптоп. У мобилном телефону нађено је више сумњивих СМС и Вајбер преписки са високопозиционираним људима у власти у Приштини. Сумњамо да је у питању елитна проституција, све указује на то, али истрага је заустављена још крајем јула, наводно да се не наруше добри односи с Косовом – наводи наш саговорник, додајући да је с овим случајем упознао новинаре једног дневног листа и интернет портала у Скопљу, али да нико не сме да пише о Харадинају.

Према његовим речима, сасвим је могуће да је Боки 13 био и у директном контакту са Харадинајем!

  • Боки 13 био је на вези са човеком који важи за главног оперативца Рамуша, који му завршава важне пословне и приватне ствари. Са њим је размењивао поруке које упућују на сумњу у елитну проституцију. Такође, колеге из служби безбедности сумњају да је Јовановски преко једног припејд броја био у вези и директно са Харадинајем, али то је немогуће доказати… Оно што је сигурно јесте да је Боки са Рамушовим човеком размењивао веома индикативне поруке – тврди извор Информера. На питање да конкретно открије о чему се ради наш саговорник открива једну од преписки.

– Крајем децембра прошле године, после неколико куртоазних порука, Јовановски је Рамушовом човеку послао овакву поруку: ‘Друг, шаљем ти три комада за Р. Супер су.’ Сутрадан увече Харадинајев човек одговара Бокију 13: ‘Томато је одличан. Хвала.’ Сад треба бити много наиван, па мислити да је Јовановски из Скопља слао Рамушу парадајз! Биће да је нешто друго… А на сумњу у елитну проституцију наводи нас још најмање двадесетак порука које су разменили и које чак указују на подвођење малолетних дечака, највероватније ромске националности! О томе још не могу да причам, много је опасно… – наводи наш саговорник.

‘Мушка мадам’

И док јуче нико од званичника у Скопљу није хтео да коментарише та сазнања, бивши шеф полиције Марко Ницовић оцењује да је сасвим могуће да је Боки 13 део умрежене шеме елитне проституције.

– Јасно је да Боки 13 има добре контакте са много људи у Северној Македонији, почев од тужиоца, па до људи из подземља. Не треба се чудити уколико је, као нека врста мушке мадам, организовао девојке за Харадинаја, јер и многи страни представници на Косову користе ове услуге. Осим тога, не би ме изненадило ни да су у све ово укључени и наркотици, јер једно обично не иде без другог – закључује Ницовић.

Leave a Reply