Директор ЈП „Пошта Србије“, Зоран Ђорђевић разоткрио је пљачкашки план тајкуна Драгана Шолака.

Тајкун Драган Шолак, преко свих својих медија, наставља бесомучну кампању лажи и дезинформисања јавности о успешном и профитабилном пословном подухвату који је реализован између ЈП „Пошта Србије“ и „Телекома“, у вези с преузимањем „Пошта Нет“ од „Телекома“, започиње свој текст за Српски телеграф директор ЈП „Пошта Србије“ Зоран Ђорђевић.

У те своје лажи, осим бивших корисника „Пошта Нета“, покушава да увери – агресивно, осионо и бахато (како је и иначе навикао да се понаша још од времена бившег режима, у коме је пословао како је хтео, уз подршку његовог пословног партнера у медијског сфери, оног другог Драгана, неталентованог политичара, Ђиласа) – и друге грађане Србије, желећи да себе прикаже као жртву некаквог политичког прогона, тобоже због тога што његови медији свој посао раде „професионално, објективно и независно“.

Већ сам говорио о томе да се у Шолаковом случају, као и у Ђиласовом, увек, у свакој прилици, ради само и једино о новцу, па је то и сада суштина ове гебелсовске кампање – вођене кобајаги под плаштом борбе за „фер и тржишну утакмицу“, иако се заправо ради о томе да Шолакове закулисне и не баш увек легалне „пословне комбинације“ и некадашњи монополски положај у области телекомуникационих услуга више не дају резултате, односно не доносе му онолико новца на колико је овај „успешни“ бизнисмен навикао.

ПОДАЦИ О ПОСЛОВАЊУ
О томе сведоче и подаци о пословању његових компанија, које су више од четири милијарде евра у губитку, само у прошлој години. С правом је забринут Драган Шолак јер је само питање дана када ће његови нагомилани дугови почети да руше његову тајкунску империју, а повериоци покренути поступак наплате својих потраживања, као што је и за очекивати да ће досадашњи пословни партнери и комитенти почети да прекидају сарадњу с компанијом која је толики губиташ.

Надаље, Шолаков монополски положај у области курирске службе и испоруке пошиљака, али и исти такав положај у области онлајн трговине, више неће бити могућ јер сви планови и пословне активности које у овом сегменту већ предузима ЈП „Пошта Србије“ и које ће довести до тога да постанемо највећа курирска служба у земљи, врло брзо ће показати колика је заиста „пословна умешност“ Драгана Шолака, а колико су досадашњи пословни резултати његових компанија, „Д експрес“ и „Шопстер – онлајн шоп“, последица разних транге-франге комбинација, које су базиране на корупцији, политичким утицајима и сличним нетржишним марифетлуцима, чему је Шолак доказано склон и што је заједно с оним другим Драганом, Ђиласом, успешно патентирао – богатећи се на рачун грађана Србије.

ХИСТЕРИЧНИ НАПАДИ
Сви ови хистерични медијски напади служе, такође, и да прикрију тај прави, пљачкашки план овог „часног, честитог и успешног пословног човека“, оног који је, својевремено, куповином фирме „Д експрес“ имао намеру да сваку конкуренцију угуши, помоћу политичких веза и утицаја у бившем режиму и тако остави без посла преко 5.000 поштара, нимало не марећи ни за шта друго, осим за сопствени профит и џеп.

То што ће овај вајни „бизнисмен“ морати убудуће да послује у заиста тржишним условима и да се такмичи с конкуренцијом и јесте оно што га највише плаши – јер Драган Шолак, слично као и његов компањон у марифетлуцима Драган Ђилас, уме и може да послује само у привреди у којој важе само њихови интереси и њихова правила, у којој послују само њихова предузећа и у којој се само они богате.

Aleksinac, 17. jula 2017 – Ministar za rad, zaposljavanje, boracka i socijalna pitanja Zoran Djordjevic govori na konferenciji za novinare nakon sastanka sa direktorima centara za socijalni rad i predstavnicima reprezentativnih sindikata u oblasti socijalne zastite. FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL / bb

НИ СТИДА НИ СРАМА
Поред свега реченог, оно на шта желим да посебно усмерим пажњу јавности јесте безобразлук Драгана Шолака, који у своју прљаву игру увлачи и друге државне органе Републике Србије, па тако, без имало стида и срама, јавно лаже да је пословна трансакција између ЈП „Пошта Србије“ и „Телекома“ обављена мимо закона, без сагласности надлежних и уз непоштовање прописа у области заштите података о личности иако је о целокупном поступку био обавештен и повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, уз чију смо саветодавну улогу и активну асистенцију и спровели цео поступак, нудећи пре преузимања грађанима могућност да потпуно бесплатно и лако раскину уговор са „Пошта Нет“ уколико не желе „Телеком“ за свог новог кабловског оператера. О свему су од почетка били информисани и други надлежни државни органи, тако да Шолакове лажи немају никакво упориште у било којем поступку, радњи или процесу који су ЈП „Пошта Србије“ и „Телеком“ предузели приликом реализације овог пословног пројекта.

Али шта очекивати од онога коме је образ дебљи од ђона и кога ничега никад није срамота. Kоји лаже, и приватно, и преко својих медија, сваког дана, о свему – па зашто то онда не би чинио и у случају када више није у прилици да се, варајући и обмањујући грађане Србије, енормно богати.

Оставите Коментар