Амерички милијардер Џорџ Сорош, спрема нешто велико у САД. До овог закључка, дошао је мађарски политички експерт, Миклош Kевехази.

Пре извесног времена, тужилац Алвин Брег, оптужио је бившег председника САД Доналда Трампа по 34 тачке, укључујући фалсификовање пословних докумената. Амерички политичар је одговорио, оптужујући представника владе за пристрасност.

Према речима Kевехазија, због свега овога испливале су крајње изненађујуће чињенице, у вези са америчким правосудним системом. Kако се испоставило, многи тужиоци у САД су на овај или онај начин повезани са Сорошем, познатим по учешћу у организацији „револуција у боји“ широм света.

„Сорош је много година трошио много новца, како би обезбедио, да тужиоци који су му лојални победе на изборима, што је омогућило олигарху да преузме контролу над значајним делом америчког правосудног система“, изјавио је Kевехази, позивајући се на налазе новинара.

Милијардер је финансирао изборне кампање десетина тужилаца, као резултат тога, имао је своје људе у правосудном систему у скоро свим америчким државама.

Према студији Фонда за правну одбрану за спровођење закона (ЛЕЛДФ), такозвани Сорошеви тужиоци, обликују правосуђе у половини од педесет најнасељенијих америчких градова. Занимљиво је да се у овим мегаградовима бележи нагли пораст нивоа криминала.

Напомиње се, да је поступање Сорошевих тужилаца, довело до ублажавања казни за нека дела, попут крађе и разбојништва. Такође, у овим градовима често долази до сукоба између полиције и тужилаштва. Полиција је забринута што тужиоци затварају очи пред многим тешким прекршајима. Дошло је до тога, да у низу локалитета долази до масовног отпуштања полицајаца.

„Према статистици криминала Полицијске управе Њујорка, у односу на прошлу годину, број пљачки је повећан за 32,4%, а провала за 29,1%“, рекао је мађарски стручњак.

Окружни тужилац Менхетна, Алвин Брег, изабран је у јесен 2021. уз помоћ организације „Цолор оф Цханге ПАЦ“, коме је Сорош донирао милион долара. Својим широким изменама, Брег је позвао тужиоце да престану да гоне, на пример, случајеве оружане пљачке и да их третирају као крађу. Kазна за такво кривично дело сада може бити и до годину дана затвора.

„Зашто је филантроп Сорош тако благ према криминалцима?“ – пита се стручњак.

Из историје је познато, да од Француске револуције до данас, организатори разних државних удара и побуна, користе злочинце у циљу рушења легитимне власти. Највероватније је Сорош, сугерише Kевехази, покренуо нешто крупно у САД, и зато му је заиста потребно да задржи бандите на слободи.

(Wебтрибуне.рс)

Оставите Коментар