Џорџ Сорош, контроверзни мађарско-амерички милијардер, инвеститор и либерални донатор, у најновијем интервјуу није штедео америчког председника Доналда Трампа. Описао га је као „ултимативног нарциса који се сматра свемоћним и који је вољан да уништи свет“

Додао је да ће, ако америчка Демократска странка добије генералне изборе ове јесени и оствари већину у Конгресу и Сенату и почне са процедуром опозива, подржати Трампову смену.

Трамп и Сорош су у врло лошим односима још од избора на којима је Трамп победио кандидаткињу коју је Сорош подржавао, Хилари Клинтон.

Сорош је био Донатор за кампању Хилари Клинтон и дао јој је више од 10,5 милиона долара, према подацима Центру за одговорну политику у Вашингтону. А како је прошле године објавио Wалл Стреет Јоурнал, Сорош је изгубио готово милијарду долара услед превирања на берзи након Трампове победе.

Сорош је, разумљиво, разочаран светским збивањима у задњих пар година. „Све што је могло поћи лоше, пошло је лоше.

Трампова националистичка и протекционистичка политика управо је супротна од глобалистичке и либералне политике за коју се залаже Сорош.

Док цео свет бруји о самиту у Сингапуру, у Северној Кореји не знају шта се догађа.

Донедавно је веровао да је Европска унија тако успешна да ће његове Фондације отвореног друштва, које су од деведесетих активне у посткомунистичким земљама ЕУ-а, моћи да престану са радом.

Сад ЕУ остаје без Велике Британије, а у низу земља чланица на власт су дошли популисти и националисти.

Извор: Танјуг