Српска Десница незаустављиво се шири Србијом. Њен лидер Миша Вацић овог лета не зна за одмор, крстари Србијом уздуж и попреко и оснива одборе буквално од Хоргоша до Драгаша. Где год одржавају оснивачке скупштине, сале су пуне народа, од ратних ветерана до малих привредника и пољопривредника, који наду виде у Српској Десници.

Чини се да је Десница ипак најпробојнија на југу Србије, у Врању је за кратко време стекла више од 400 активних чланова, а у том граду ушла је и у локални парламент. Вацић најављује да ће им ускоро приступити одборници у још четри града, а у разговору за „Ало!“ преноси што су то кључне поруке којима се обраћа народу.

„Српска Десница захтева већу систематску подршку малим и средњим предузећима и предузетницима, ради унапређења њихове конкуретности и модернизације производње, као и подршку државе када запошљавају нове раднике. Борићу се да се исти бенефити које имају страни инвеститори омогуће и српским привредницима, као и пољопривредницима, који су такође један од важних фактора наше националне економије.“ – наглашава Вацић.

Развој пољопривреде, како каже, од пресудног је значаја и представља основу економске суверености.

„Српска Десница жели да види јаког домаћина, жели да види многодетну породицу, младе људе који су остали на свом огњишту. Нама као српским родољубима циљ је да се млади враћају у мања места, да се баве пољопривредом и да на тај начин негујемо српско село.“ – рекао је председник Српске деснице.

Он истиче и да је Српска Десница препозната од борачких и ветеранских удружења као „искрена политичка опција која сабира патриотско-национални блок.“

„Слога и јединство српских патриота једини је пут којем стремимо. Искуство ветерана рата у одбрани српства и енергија бунтовне српске младости са уличних протеста и демонстрација, уз мудрост српске интелигенције која је стала уз десницу, јесте формула победе за српске националне интересе. Што је већи притисак непријатеља на нас, биће нас више, и ширићемо наш утицај у свим градовима у Србији.“ – закључио је Вацић.

Посебна пажња за труднице и породиље

„Наша социјална политика конципирана је тако да посебну пажњу обраћамо на стимулацију рађања, уз посебну помоћ трудницама и породиљама и заштиту мајки. Недопустиво је да српска жена добије отказ јер је трудна, недопустиво је да многодетне породице немају адекватну помоћ од државе.“ – рекао је Вацић.

Оставите Коментар