– У том тренутку, једина жеља ми је била да оздравим, а знао сам да то не могу другачије него кроз помоћ од Бога – почео је разговор Миодраг Т.

Његова прича изашла је у јавност сасвим случајно, када су новинари изашли на улицу да попричају са суграђанима о значају божићног поста, празнику и ишчекивању Божића, о томе да ли посте и шта за њих представља пост.

Миодраг је рекао да верује да су га искључиво вера, молитва и сам Бог спасли здравственог проблема у ком је био.

– Пошто сам био у јако лошем стању, желео сам да добијем воду Свете Петке. Те ноћи, када сам био у шок соби, лекари су рекли да је вероватноћа 99 одсто да ћу умрети, а један одсто да ћу преживети. Дошло је 10 сати ноћу, а ја сам све време размишљао кад ће доћи неко да му кажем шта ми треба.

Дошао је доктор после неког времена, питао да ли може нешто да ми донесе, шта ми је потребно, и тражио сам му воду Свете Петке. Рекао ми је: „Добро, донећу ја то сутра“, на шта сам му рекао да молим да то уради те вечери.

Иначе, имао сам и сепсу и било је само питање момента кад ћу умрети. Ујутру, када ми је брат донео воду, помислио сам: „Желим да попијем ову воду, па нек’ умрем“. Други дан сам већ живнуо и стање је почело да ми се поправља. У међувремену сам се искрено молио.

Када су га питали да ли од тог тренутка пости редовно, рекао је да пости откад зна за себе, и да је његова ситуација била само још једна, додатна потврда да је у Богу спас. Такође, није желео да се објави његова фотографија.