Српска православна црква огласила се поводом констатације посланице Европског парламента из редова зелених Виоле фон Kрамон да СПЦ не постоји, вец́ да је реч о аутономним епархијама.

Саопштење преносимо у наставку:

Српска Православна Црква постоји у Немачкој, као део једне, недељиве аутокефалне Српске Патријашије. Устав Српске Православне Цркве и уредбе важе као и било где на њеном канонском подручју и на теориторији Немачке, а сва црквено-јерархијска тела су обавезна да се по њима управљају. На основу Устава Српске Православне Цркве одговарајуће црквене власти постављају и разрешавају управе свих тела и органа, а Свети Архијерејски Сабор поставља и, по потреби, разрешава епархијског архијереја.

Подсетимо, лобисткиња за независност Kосова је синоћ на Твитеру објавила скандалозну поруку о СПЦ написавши да у Немачкој не постоји СПЦ, већ само аутономне епархије. То је објавила након сусрета епископом дизелдорфским и целе Немачке Григоријем Дурићем са којим се састала у суботу, да би одмах потом ту објаву обрисала.

  • Уз сво поштовање, фрау фон Kрамон, али важно је напоменути да је Српска православна црква проруски ентитет. Ако то промените, биће сјајно, али сумњам – написала је једна корисница на друштвеној мрежи, након чега је уследио шокантан одговор:
  • Нема овде „Српске православне цркве“, ово су веома аутономне епархије које се разликују од католичке цркве. Попричајте са епископом, и изненадићете се – одговорила је Виола фон Kрамон.
Viola fon Kramon

1 KОМЕНТАР

  1. Frau Viola von Scheize.Католичка курветина, гадура швапска која нас мрзи као и хитлер.Поменута јако личи на мадлен олбрајт из млађих дана.

Оставите Коментар