Специјалци копнене војске представљају сам врх по способностима на стрелиштима, полигонима, неприступачним теренима. Њихова обученост и спремност на жртве понекад стави у други план чињеницу да су и они смо људи. Колико је посао специјалца захтеван, сложен и напоран, колико је њихова одговорност задивљујућа, сведочи и случај Дарка Дамњановића (40) који је без речи напустио сопствену свадбу и крштење ћерке Дуње како би се јавио се у командну јединицу у Панчеву.

Усред свадбеног весеља и крштења двогодишње ћерке Дуње, колеге Дамњановића, група професионалних официра и подофицира, муњевито је оставила чашице и песму, и отрчала у касарну да се јави на добијени сигнал за узбуну. На зборно место и располагање команданту јединице јавио се и слављеник и домаћин Дарко.

– Иако је командант Дамњановићу дозволио да се врати на славље, овај специјалац није желео да напусти своје другове и заједно са њима је отишао на задатак, са ког се вратио после неколико дана – пише војни магазин „Одбрана“.

Дарко и његова супруга Весна су још марта 2018. године заказали црквено венчање и крштење детета.

Слављеници су се окупили у цркви, гости пристизали, а после церемоније, велики дан за Дамњановиће требало је да се прослави у београдском ресторану. Још је трајао обред када су Даркове колеге из противтерористичког батаљона добиле сигнал за узбуну!

Када је по завршетку церемоније сазнао шта се догодило, Дарко је без двоумљења отишао у јединицу. Славље је настављено без њега.

– Тешко је Весни када гледа фотографије са весеља, а на њима нема њеног супруга, али свесна је да он обавља посао падобранца противтерористе и да су оданост држави и свом народу на првом месту – пише „Одбрана“, а преносе „Новости“.

Како каже, супруга му није замерила. Има њену максималну подршку.