У Kоманди за обуку у току је реализација заједничког увежбавања у теренским условима дела јединица овог оперативног састава Војске Србије.

То је саопштило Министарство одбране.

За потребе обуке, формиран је привремени састав који у складу са задатим супозицијама реализује тактичке и ватрене задатке у покрету и на полигонима ван матичних локација.

Циљ је унапређење оспособљености професионалних припадника Kоманде за обуку за извођење борбених дејстава у одбрамбеним и нападним операцијама Војске Србије.

Током вишедневних активности на терену, реализују се тактичка увежбавања и вежбе са бојевим гађањима, а до сада остварени резултати говоре да су војници и старешине одлично оспособљени и високо мотивисани за реализацију додељених мисија и задатака.

Заједничка увежбавања представљају важан сегмент обуке у Војсци Србије, будући да се њиховом реализацијом унапређује оспособљеност како штабних официра и подофицира за планирање операција и командовање снагама, тако и способност јединица за извођење борбених дејстава, самостално и у садејству са другим саставима.

Оставите Коментар