Београдски портал Espreso.rs, ангажован је од црногорског режима дa у српским медијима буде предводник специјалног рата против српског и православног јединства, које је до изражаја дошло након усвајања дискриминаторског Закона о слободи вероисповести у Скупштини Црне Горе.

Све што је добро постигнуто на плану заштите светиња Српске православне цркве у Црној Гори, овај портал, као послушник режима Мила Ђукановића, председника Црне Горе, објављује текстове и рециклиране вести, како би нарушио православно јединство и лажно представио да постоји сукоб функционера српске администрације и Амфилохија Радовића, митрополита црногорско приморског.

Јединство које данас постоји у православној заједници, овај портал који се јасно сврстава на страну безбожника и отимача светиња, тј. модерних пљачкаша гробова светаца, јефтиним манипулацијама покушава да покаже како Радовић не ужива углед код највише српске администрације и њених представника.

Јасно је данас да су из виших разлога, а посебно заштите интереса Срба у региону и свим земљама где они живе, евентуалне несугласице превазиђене, због чега ни овај срамни портал који је очигледно дужан Ђукановићу и његовом режиму, не могу пореметити вољу народа у Црној Гори, као и склад који постоји на плану заштите интереса СПЦ где год она била.

Leave a Reply