Стално гајимо нове чланове, од малих ногу, па до свих узраста, казао у Путилин.

eventim.rs

Специјални гост Симфонијског оркестра и Хора РТС-а на традиционалном новогодишњем концерту 14. јануара биће Сергеј Путилин, солиста чувеног ансамбла руске армије „Александров“, познат као „златни тенор Александрова“.

Славни руски тенор не крије узбуђење пред сваки наступ у Србији. Очигледно је да између овог уметника и Београда постоји одређена „хемија.

Србија је заједно са Русијом туговала због трагедије која је задесила хор „Александров“, а коју је он игром случаја избегао.

Ја сам са тим младићима, мојим друговима живео заједно. Јако добро смо се знали и осећали један другога. То је био такав страшан ударац, као кад би вам неко бетонску плочу спустио на главу. Просто чујете тај шум свакога дана три месеца док их нису сахранили.

То је било претешко и стварно ужасно. Та мучнина је трајала читавих годину дана, тај ужас, док се није напунила година и док по хришћанским обичајима нисмо обележили помен. Постојао је страшан притисак“, казао је Путилин, којег је од кобног лета спасило рођење ћерке и прелазак на другу функцију.

„Сада сам директор младог ансамбла, подмлатка. Стално гајимо нове чланове, од малих ногу, па до свих узраста. Позвали смо професионалне, дивне, нове, младе певаче који су ушли у ансамбл и сад су се већ уиграли, али фали им традиција која је постојала у хору. То се тачно осећа још увек и у тону, и у звуку, али то ће временом доћи. Стари који су били, су били тако уиграни и имали су харизму и нерв да искажу емоцију. Постојала је традиција преношења искуства“, истакао је славни тенор.

Сергеј је са славним хором једном приликом наступао и у седишту НАТО-а, у Бриселу. На питање какво је искуство када војни ансамбл једне земље запева у војном седишту „ривала“, Путилин се насмејао и кратко одговорио:

Победили смо их!“

Извор: glasmoskve.rs