У Венецуели се одржала велика војна парада поводом Дана независности ове земље у којој су руске летелице представљале прави спектакл.

На њој је учествовала бројна руска војна техника која се налази у наоружању венецуеланске армије. Посебно спектакуларан је био ваздухопловни програм кога су употпунили вишенаменски борбени авиони Су-30МК2В који су део венецуеланског ратног ваздухопловства.

Ова земља у свом поседу има 23+ вишенаменска ловачка авиона Су-30МК2В који су набављени из Руске Федерације. Треба рећи да се поред ових авиона ту налази и 21 летелица америчког порекла Ф-16А и Ф-16Б, који су распоређени у две ловачке ескадриле.

Када се говори о димензијама Су-30МК2В ради се о борбеној летелици која је по својим габаритима далеко већа од Ф-16. Авион спада у категорију „тешких“ ловаца који своју ударну силу може да пројектује у широј ратној зони од свог „саборца“. Једна од његових главних карактеристика је велики долет, који може да достигне неколико хиљада километара.

Ловачки авиони Су-30МК2В имају вишенаменску улогу. Они поред ловачко-пресретачких задатака, могу да се боре и против непријатељских површинских бродова. Вишенаменски борбени авиони Су-30 су оспособљени да носе и суперсоничне против-бродске ракете класе ваздух-море Х-31М (НАТО кодификација-Crypton).

Ове ракете имају домет и до 160 км, а њихова крстарећа брзина је већа од 2,5 маха.Ракета Х-31 је опремљена бојевом главом тежине око 100 кг високобризантног експлозива, што представља велику опасност за све површинске бродове депласмана до 5000 тона. Обе ракете су веома отпорне на системе за против-електронску борбу.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар