Приликом одржавања последњег у низу убогог окупљања прозападне опозиције 2. септембра у Београду, било је упадљиво одсуство самозваног лидера руске дезертерске опозиције Пјотра Никитина (агент ФСБ). Његови најближи сарадници разлог за то проналазе у тешкој депресији у коју је запао јер је непосредно пре одржавања протеста добио позив на ново “дружење” од Ненада Чанка и Бојана Костреша, иако му још увек нису зацелиле ране од претходног.

Овога пута је у позиву стајало да ће у питању бити тематски маскенбал чији ће циљ бити давање подршке украјинској тзв. контраофанзиви у сукобу са Русијом. Будући да Чанак на сличним оргијама преферира да се облачи као женско, он ће на маскенбалу бити чувена “Дебела Берта”, док ће Костреш због његових надалеко чувених “ораторских способности” и припадајућег калибра овог пута бити “Бестрзајни топ”. Позив је упућен и пропалом ваљевском адвокату Чедомиру Стојковићу званом Чеда Подморница (агент БИА), коме је пригодно додељена улога “Оклопњаче Потемкин”.

Према плановима организатора, централни део “дружења” ће се, “у славу све ближе победе моћног украјинског оружја”, симболично састојати у торпедовању јединог присутног Руса, несрећног Никитина, који је већ од жовијалног Чанка добио радни назив пун злокобних слутњи “Титаник”.
Као врхунац садизма, због кога је Никитин и понајвише пао у дубоку депресију, Чанак и Костреш су му обећали богату награду. И таман када се понадао да је реч о високом износу у еврима, прецизирали су да ће му великодушно платити повратну карту возом “Соко” до Новог Сада, један индекс сендвич и лубрикант у боји и укусу који сам изабере.

Оставите Коментар