Напади на раднике “Градске чистоће” који запрашују комарце не престају! Већ више од две недеље готово сваки пут када изађу да терен, раднике овог предузећа нападају, улазе им у аутомобиле, траже има радне налоге, гађају их камењем, туку, прете бацају им се испред возила…

Тако је било и синоћ, овај пут код стадиона у Винчи, када је неколико људи напало екипу “Градске чистоће” која прска комарце. Људи су им ушли у аутомобиле, тражили им радне налоге, покушали да их спрече, чак и претили.

  • Спречићу те милом или силом… Ја сам узео сам пиштољ, пуцао сам из свог двоишта… Чиме ти нас прскаш… Ја хоћу комарце… Жив изаћи нећеш…, чује се у снимку са јучерашњег инцидента.

Безуспешно су радници покушавали да им објасне да су препарати сигурни, одобрени од релевантних здравствених установа и да они људи само раде свој посао.

Пре неколико дана сличан напад се догодио у сред дана у Сремчици, као и у центу града и на бројним другим локацијама, о чему смо већ писали.

Кривичне пријаве против нападача

Иначе, синоћ су се на терену налазиле 33 екипе и то 9 топова са топлим замагљивачима, 16 геба са тамним замагљивачима, 2 екипе на пословима уништавања ларви и 6 екипа које раде са чамаца.

  • Лудаци који су напали екипу која прска комарце покушали су да униште возило и тврдили су да их из возила прскају короном. На снимку сви могу да виде лице једног од хулигана. Против ових нападача сутра ће бити поднете кривичне пријаве, навео је заменик градоначелника Горан Весић на свом Фејсбук налогу.

Напад је каже, пријављен полицији, а од сутра ће комунална милиција уз помоћ полиције реаговати на сваки напад.

Средства безбедна по човека и животиње

Како је објашњено у ЈКП “Градска чистоћа”, средства која се користе за запрашивање комараца су најприближнија онима које користимо за кућну употребу и нису штетнија ни од чега што већ сами користимо.

Дакле, ти препарати, кажу, није штетно ни за људе и животиње, једио су пчеле осетљиве, због чега се пчелари увек обавештавају и упозоравају, како би склонили пчеле са испаше.

Без заправишавање најезда, посебна опасност од јула

Уколио се комарци не би запрашивали или ако се то спроводи недовољно, врло брзо бисмо имали праву најезду ових крвопија! Осим тога, на шта упозоравају у “Градској чистоћи”, од јула се код нас очекују и оне врсте комараца које могу да преносе вирус Западног Нила, веома опасну болест!

Оставите Коментар