Познати весник смрти и човек за прљаве послове америчких власти, Вилијам Вокер слетео је данас у Украјину.

Фото: REUTERS/Stringer
Фото: REUTERS/Stringer

Србима и народима Централне Америке добро познати злочинац, Вилијам Вокер, дошао је данас у Украјину. Човек који је, фалсификовао налазе у Рачку и који је директно одговоран за НАТО агресију на нашу земљу, а који је пре тога прикривао, а неки извори тврде, и учествовао, у злочинима контраша у Централној Америци, своју тамну сенку надвио је над Донбас.

У Украјину је дошао као специјални изасланик америчког председника Доналда Трампа да надгледа спровођење мира.

Медији у Донбасу и Русији се, са пуним правом питају шта тај и такав човек, ако се уопште може звати човеком, тражи у Украјини?

На неким интернет форумима и друштвеним мрежама већ су се јавиле претпоставке о томе шта човек тако „интересантне“ биографије ради на терену.

Претпоставке се крећу од тога да је дошао да обучи украјинске трупе како да се обрачунају са цивилним становништвом и сакрију злочине истога, па до тога да је дошао како би организовао неку „фалсе флаг“ операцију сличну оној у Рачку и тиме омогућио западу да уведе нове санкције Русији, пошто се сви слажу да је било каква интервенција у Донбасу немогућа док год је Русија на стражи и да би руска реакција била жестока и погубна по украјински режим.

Шта год да је у питању очигледно је да од таквог човека не може да се очекује никакво добро.

Извор: pravda.rs