Теретни воз пун војних тенкова стигао је на железничку станицу у хрватском граду Копривници, ту провео неколико часова и у рано поподне напустио станицу, а све би остало обавијено велом тајне да се није појавила информација да су тенкови бродом у Хрватску стигли из Јордана и иду на поправку у Чешку

Према информацији фоторепортера локалног сајта подравски.хр, на композицији је било неколико десетина тенкова.

– Нисам овлашћен да дајем информације о чему се ради. Искрено, не знам одакле су дошли тенкови, нити знам где иду. Али, да и имам тај податак, не бих смео да вам га откријем – казао је шеф копривничке железничке станице Жељко Камбер.

Сајт наводи да су тенкови привукли пажњу путника који су у Копривници чекали возове за своја одредишта, а да је једна од корисника друштвених мрежа у шали написао да “иду у Украјину, изгледа да почиње трећи светски рат”.

Наводи се да, према виђеном на терену, изгледа да је композиција с моћним оружјем отпутовала источно, у смеру Мађарске. Сајт наводи да тенкови баш и нису у најбољем стању, пошто се по фотографијама чини да их је мало ухватила рђа.

У међувремену се појавила информација са ријечког сајта “Бродови у Ријеци”  који је прошлог петка објавио да брод “Рудолф” натоварен тенковима стигао из јорданске луке Акаба у Ријеку, а крајња дестинација ратних машина који иду на репарацију је фабрика “Екскалибур арми” у чешком граду Штернберку.

Наводи се да је реч је о старим тенковима “БМП-2”, који су били у Ираку. Прозвођач је изворно био Совјетски савез, а затим су Чехословачка и Индија преузеле лиценцу и наставиле производњу, а тенкови који су стигли у Ријеку произведени су у Чехословачкој.