Израел разматра различите војне опције за могући сукоб са Ираном, известиле су израелске новине данас, а пренео Ројтерс.

Та агенција наводи и да израелска влада премијера Бењамина Нетањахуа има различит став од нове америчке администрације са Бајденом на челу у вези са иранском нуклеарном политиком.

У тексту на насловној страни израелског најтиражнијег дневника Израел хајом наводи се да војска разматра три могућности да „поквари иранске нуклеарне напоре или, ако је потребно, супротстави се иранској агресији, која ће ускоро бити представљена влади“.

Лист се није позвао на одређени извор у вези својих навода, али је даље цитирао министра одбране Бенија Ганца, који је рекао: „Израел мора имати и војну опцију на столу“, преноси Ројтерс.

Амерички председник Доналд Трамп обрадовао је израелску владу одустајањем од нуклеарног споразума са Ираном 2015. године и поновним увођењем санкција за Техеран, али новоизабрани председник Џо Бајден жели да се поново придружи овом споразуму, који забрањује Ирану нуклеарно оружје, ако би га ова земља строго поштовала.

Израел, који је забринут сталном иранском реториком да је то држава која не би требало да постоји, опрезан је према овој мекшој политици нове америчке администрације, иако Трампове претње војном акцијом нису ограничиле иранске нуклеарне напоре, наводи Ројтерс.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар