Саша Јанковић, Вук Јеремић, Бошко Обрадовић и Саша Радуловић имају прецизан план за изазивање крвавих уличних сукоба у Београду одмах после избора! У недељу у 21х прогласиће „изборну крађу“… Спремили 300 хулигана (њих 100 доводе из Шапца и Чачка), који ће се тући са полицијом и каменовати РИК!

beta

Досовски НАТО председнички кандидати окупљени у неформалној ‘ЈОЈ коалицији’ – Вук Јеремић, Бошко Обрадовић и Саша Јанковић са све лидером ДЈБ Сашом Радуловићем спремају се да у изборној ноћи у центру Београда изазову прави улични рат, упозоравају одлично обавештени извори Информера!

Како сазнајемо, опозициони лидери имају прецизан план за изазивање крвавих сукоба 2. априла увече. Њихов крајњи циљ јесте да Србију гурну у системски хаос какав последњих месеци гледамо у Македонији и да тако покушају да се без избора докопају власти.

Створиће хаос

Наши саговорници кажу да је договорено да се током целог изборног дана у недељу прави атмосфера нерегуларности.

– Подносиће на стотине приговора, покушаће да на изборним местима изазову физичке сукобе са присталицама СНС за које би онда оптужили власт. Планирају чак и да инсценирају нападе на Сашу Јанковића или Вука Јеремића… – набраја наш саговорник, иначе блиски сарадник Саше Јанковића.

Према његовим речима, све ће кулминирати у недељу у 21 час…

– Јеремић, Јанковић, Обрадовић и Радуловић одржаће заједничку конференцију за медије у централи ДС на Теразијама на којој ће прогласити „велику изборну крађу“. Шта год да буде на изборима, како год да прође гласање и колико год да Вучић добије гласова, они ће прогласити крађу! Најпрљавије ће напасти власт, тврдиће да су избори покрадени на Косову и на југу централне Србије и онда ће позвати грађане на демонстрације у центру Београда – преноси саговорник Информера.

Како сазнајемо, план је да се демонстранти предвођени лидерима опозиције запуте ка Републичкој изборној комисији, где ће изазвати жестоке нереде…

– Већ су спремили око 300 хулигана, од којих њих сто организовано долази из Чачка и Шапца. Они ће ударити на полицију, тући се с њима и потом покушати да упадну у РИК. План је и да централу Републичке изборне комисије гађају јајима и камењем. То ће бити тек почетак драматичне ноћи у којој неће презати ни од каквог насиља, а све како би покушали да пониште вољу бирача и насилно се докопају власти – закључује наш извор.

Челници ‘ЈОЈ коалиције’ и Радуловић јуче се нису оглашавали овим поводом.

С друге стране, посланик СНС Владимир Ђукановић верује да ће ова четворка у очајничком покушају да дође на власт урадити баш све.

– Јанковић, Јеремић, Обрадовић и Радуловић су спремни на све, па и на жртве не би ли се докопали власти, али то говори о томе какви су људи. Међутим, не верујем да ће за тако нешто имати подршку грађана. Надам се да ће државни органи, у случају да ЈОЈ коалиција заиста нешто покуша, реаговати мудро и да ће успети да заштити грађане и институције ове земље… – истиче Ђукановић.

Ово се мора спречити

Аналитичар Дејан Вук Станковић подсећа и да после прошлогодишњих парламентарних избора ниједан од садашњих кандидата за председника није био спреман да прихвати резултате који су били неповољни по њих.

– Тада смо били сведоци како су поједини лидери странака упали у РИК и покушали да организују некакве протесте. Не треба искључити могућност да би нешто слично могло да се деси и после председничких избора. Кампања оваква каква јесте не гарантује да неће бити покушаја изазивања хаоса. Оштре речи се упућују, подигнуте су тензије, а опозиција већ прича о изборној крађи и тиме прави сценографију за изборно поткусуривање на улици – закључује Станковић.

Извор: informer.rs