Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић запретио је да уколико епископ будимљанско-никшићки Јоаникије буде послат у затвор у Спужу, неће у име Демократског фронта имати никакву обавезу у односу на обећања дато митрополиту црногорско-приморском Амфилохију, већ да ће тражити од њега да заједно позову Црну Гору да се то не дозволи.

„Под цену да ни спушки затвор више не постоји“, запретио је Мандић у Скупштини.

Он је казао да је информацију да ће епископ Јоаникије бити пребачен у Истражни затвор у Спужу добио од посланика Будимира Алексића.

„Можда ви желите, имам и такве информације, да изазовете грађанске сукобе у Црној Гори, зато што они који су украли милијарде верују да ће НАТО да им обезбеди приватну државу где ће моћи да уживају у тим милијардама. Али, да знате, овде на овом простору, то је граница преко кога неће прећи православни народ Црне Горе. Видели сте синоћ шта је било без ичијег позива, а биће вероватно и ноћас“, навео је Мандић.

„А ако владику Јоаникија пошаљете у Спуж, спремите се да и ви обучете униформе и заступате то што мислите да је исправно“, закључио је Мандић у обраћању посланику Демократске партије социјалиста Николи Ракочевићу.

Оставите Коментар