Замислите протестни перформанс у Србији испред џамије у коме се доноси свиња како би се повредила верска осећања исламске заједнице, замислите каква би била реакција тужилаштва, полиције, врха државе и медија – поручују револтирани грађани на скуп жена у црном.

Радикална НВО Жене у црном, одржала је провокативни перформанс испред Патријаршије у коме су користили црквене мантије и на вулгаран начин промовисали абортусе.

Политичке активисткиње ултра-либералне организације јуче су носиле транспаренте дизајниране да повреде верска осећања православне популације као што су „Доле Црква“, „Доле Бог“ и „Све смо абортирале“.

Припаднице покрета поручиле су да Република Србија законом о финансијској подршци породици са децом, наводно врши негативан утицај на женска права и да се тиме врши пропаганда о повећању наталитета, која је срамна како је рекла вођа Жена у Црном Сташа Зајовић.

У дегутантном делу провокације који презентује инструменте за убијање нерођене деце,  феминисткиње су испред Патријаршије просуле металне алатке за које су написале „овим су вршени нелегални абортуси“. Није јасно шта су тиме желеле да постигну јер је у Србији легалан абортус, па остаје мистерија ко је вршио илегалне абортусе у нашој земљи и зашто?

Gepostet von Stefani Alex Bird am Mittwoch, 29. Mai 2019

Док се у бројним федералним државама САД води дебата о томе да ли абортус треба у потпуности забранити, а чланице ЕУ као што су Мађарска и Италија најављују увођење нових мера за очување породице, НВО у Србији религиозно понављају да је абортус неоспорно право, које је у Србији наводно угрожено.

Република Србија и јавно тужилаштво нису реаговали на потез феминисткиња, а ово није први пут да се оранизују овакве акције које са граниче са говором мржње и вређају одређене верске популације.

Поставља се питање да ли верске заједнице у нашој земљи заштићене од ширења стереортипа и других облика верске мржње и како би надлежни реаговали да је у питању био верски објекат неке мањинске групе као на пример џамија.

Advertisements

1 KОМЕНТАР

  1. Sam tekst je napisan da stvara mrznju medu ljudima . Sta to imaju druge verske zajednice sa ovim pa se njih doticete ? Sto se ne pitate kako crkva velica koljase svoga sopstvenog naroda pa i drugih naroda i tome slicno ?

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here