Замислите протестни перформанс у Србији испред џамије у коме се доноси свиња како би се повредила верска осећања исламске заједнице, замислите каква би била реакција тужилаштва, полиције, врха државе и медија – поручују револтирани грађани на скуп жена у црном.

Радикална НВО Жене у црном, одржала је провокативни перформанс испред Патријаршије у коме су користили црквене мантије и на вулгаран начин промовисали абортусе.

Политичке активисткиње ултра-либералне организације јуче су носиле транспаренте дизајниране да повреде верска осећања православне популације као што су „Доле Црква“, „Доле Бог“ и „Све смо абортирале“.

Припаднице покрета поручиле су да Република Србија законом о финансијској подршци породици са децом, наводно врши негативан утицај на женска права и да се тиме врши пропаганда о повећању наталитета, која је срамна како је рекла вођа Жена у Црном Сташа Зајовић.

У дегутантном делу провокације који презентује инструменте за убијање нерођене деце,  феминисткиње су испред Патријаршије просуле металне алатке за које су написале „овим су вршени нелегални абортуси“. Није јасно шта су тиме желеле да постигну јер је у Србији легалан абортус, па остаје мистерија ко је вршио илегалне абортусе у нашој земљи и зашто?

Док се у бројним федералним државама САД води дебата о томе да ли абортус треба у потпуности забранити, а чланице ЕУ као што су Мађарска и Италија најављују увођење нових мера за очување породице, НВО у Србији религиозно понављају да је абортус неоспорно право, које је у Србији наводно угрожено.

Република Србија и јавно тужилаштво нису реаговали на потез феминисткиња, а ово није први пут да се оранизују овакве акције које са граниче са говором мржње и вређају одређене верске популације.

Поставља се питање да ли верске заједнице у нашој земљи заштићене од ширења стереортипа и других облика верске мржње и како би надлежни реаговали да је у питању био верски објекат неке мањинске групе као на пример џамија.

8 KОМЕНТАРА

  1. Sam tekst je napisan da stvara mrznju medu ljudima . Sta to imaju druge verske zajednice sa ovim pa se njih doticete ? Sto se ne pitate kako crkva velica koljase svoga sopstvenog naroda pa i drugih naroda i tome slicno ?

  2. Ко та бића пушта да слободно вршљају овом земљом? Оне шире мржњу, а наше жене? Наших нема јер су их њихови супрузи, браћа итд поклали заједно са децом!

  3. Kao prosvetni radnik i kao žena, majka i baka, moram da kažem da jodvratni performans ovih abnormalnih žena zastrašujuća pojava. Ja znam da je u ranija vremena u Srbiji bilo ilega lnih abortusa, ali bacati igle po ulici, žvrljati skarednosti, izvoditi onakva veštičija skakutanja, izvršavanje ruglu svešteničkih odbora, to je ne za hapšenje nego za u ludnicu. One su ljubičaste, dakle radikalne lezbejke, samim tim one su protiv prirodnog rađanja. Protiv bračne zajednice kao zajednice muškarca i žene. Naj strašnije od svega je da su se ove kreature usudile da traže upliv u obrazovni sistem kroz seksualno vaspitanje. Tvrdim da su pojave sa ovog snimka seksualno nastane i da im je ponašanje nastrano, potpuno nenormalno. Ulazak nastranosti ovih spodoba u obrazovni sistem bio bi poguban. Mi već imamo u školama po mom mišljenju vrlo problematičan projekat Škola bez nasilja. Problematičan po načinu na koji se sprovodi. Tu ima glumljenja scena nasilja. Glume deca koja nikakve veze sa nasiljem nemaju. Reč nasilje u mojoj školi bila je napisana na svim vratima. U oblicima Mi ne volimo naselje. Pa bi deca iz revolta,
    jer takve, prenaglašene poruke izazivaju revolt,, žvrljala ono ne. Zatim pisalo je Naša škola, škola bez nasilja. Deca su namerno žvrljala bez i pisala sa. Deca su reagovala instiktivno na agresivnu upotrebu reči nasilje i ukazivala na laž. Zamislite na kakve načine bi se uvodilo seksualno vaspitanje u škole kad bi ove kreature o tome odlučivali. Koji bi uzrast dece bio obuhvaćen.?Molila bih vas da objavite radove poznatih svetskih naučnika koji govore o strahotama koju izaziva prehrana seksualizacija dece Pitam se šta je radila milicija, zašto neko nije pozvao sanitet da ova čudesa odveze u Lazu Lazarević, zašto sveštenici nisu izašli da to rasteraju? Zašto ljudi koji su prolazili nisu to rasterali? Smatram da protiv učesnica u ovom nakaznom projektu treba podneti krivične prijave.

Оставите Коментар