Припадници Војске Црне Горе у касарни у Даниловграду јутрос нису дозволили да на месту на којем је пре 20 година живот изгубила прва жртва НАТО бомбардовања Савезне Републике Југославије буде служен помен и положен венац.

Припадник Војске Савезне Републике Југославије Саша Стајић из Београда био је прва жртва НАТО агресије на тадашњу СРЈ. Он је погинуо на данашњи дан 1999. године приликом бомбардовања касарне у Даниловграду, где је служио редовну војску.

Свештеник Жељко Ћалић, представници Црквене општине Даниловград и Удружења “Бијели Павле“ јутрос су намеравали да посете место Стајићеве погибије, где би био служен помен, запаљене свеће и положен венац.

Припадник Војске Црне Горе који је затворио капију касарне “Милован Шарановић“ у Даниловграду пред окупљенима није образложио због чега не могу ући у касарну.

Он је навео да су раније јутрос дозволили Стајићевим родитељима да положе цвеће на место на ком је изгубио живот.

И у касарни “Маслине“ делегацији Нове српске демократије, родитељима погинулих, војним ветеранима, борцима са Кошара данас није дозвољено да положе венац на споменик жртвама НАТО агресије, рекао је Срни посланик Демократског фронта Јован Вучуровић.

Вучуровић, који је и потпредседник Нове српске демократије, напоменуо је да је црногорски министар одбране Предраг Бошковић још једном забранио да се у касарнама Војске Црне Горе ода пошта војницима који су погинули у агресији НАТО савеза 1999. године.

--

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here