Градоначелник Мајамија Францис Суарез дао је опширан интервју за амерички телевизијски канал Фокс Њуз, а у једном од својих предлога који се односи на јавно незадовољство против владе на Куби, Суарез је предложио ваздушне нападе.

Према његовим речима, председник САД Џо Бајден требало би да почне да тражи партнере широм света како би озаконио ваздушне нападе на Хавану. Он је упоредио ову ситуацију са нападом маринаца 2. маја 2011. у Пакистану када су убили Осаму бин Ландена, али и интервенцију на Балкану када су бомбардовали Савезну Републику Југославију.

Суарез сматра да су ваздушни напади опција коју Бела кућа не би требало олако да игнорише, већ да би требало да буде озбиљна опција за америчко мешање у унутрашњу политику Кубе.

  • Мој предлог је да истражите ову опцију, она се не може тек тако одбацити – рекао је Суарез.

Касније на MSNBC-у, градоначелник је дао детаљно објашњење своје изјаве, истичући да Бела кућа тренутно разговара о положају Сједињених Држава и о томе које мере треба предузети у вези са оним што се дешава на Куби.

Он је тада поновио да Американци подржавају војне интервенције као што су то урадили у Југославији.

  • Сједињене Државе су умешане у разне ситуације широм света, тешко је замислити да неће бити америчке интервенције сада када се ово дешава на само 144 км од Флориде – закључује Суарез.

На Куби су 11. јула започели масовни протести због ниског животног стандарда, епидемије ковид 19 и неспособности владе да реагује.

На протестима су се појавиле и политичке пароле за свргавање комунистичке власти. Председник Мигуел Диаз Канел позвао је „бранитеље револуције“ да изађу на улице на контрапротест и да заштите земљу од вандализма.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар