Основног државног тужиоца у Никшићу Стевана Шекарића, који је епископу Јоаникију одредио задржавање до 72 сата, управо је овај владика увео у веру православну! Сличан случај и у Беранама

ПОТРЕСИ и тензије у Црној Гори због хапшења владике Јоаникија и седморице свештеника СПЦ поклопили су један заиста бизаран детаљ за који су сазнале „Новости“ из поузданих извора.

Наиме, епископ-будимљанско никшићки крстио је основног државног тужиоца у Никшићу, Стевана Шекарића, који му је одредио задржавање до 72 сата, после чега је великодостојник СПЦ одведен у притвор?! Шекарић се свом духовном оцу „одужио“ тако што га је послао у подрум, без тоалета, и са креветићем у који Јоаникије није могао људски ни да легне.

Да овај пример не буде усамљен , потрудио се основни државни тужилац у Беранама Марко Бојовић. Он је формирао предмет против локалног пароха, протојереја-ставрофора Драгана Ристића, који га је, баш као и Јоаникије Шекарића, увео у веру православну! Подсетимо, осим против Ристића, пријаве су поднете и против још четворице свештеника оптужених да су прекршили мере Националног координационог тела за заразне болести током молитвеног хода беранским улицама на Ђурђевдан.

Advertisements

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here