Председник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић, поново је попут претхоника из власти, признао Kосово честитајући Глауку Kоњуфци избор за председника парламента, пише подгорички портал.

Ову информацију није могуће пронаћи на сајту црногорске Скупштине, сем у медијима са Kосова, што упућује да је Бечић покушао да ову честитку сакрије од очију домаће јавности.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Председник парламента, попут премијера Здравка Kривокапића и потпредседника Дритана Абазовића који су честитали Дан државности Kосову, поново признаје ову лажну државу и поново удара на суверенитет Србије.

“У име Скупштине Црне Горе желим да вам срдачно честитам на избору за председника Скупштине Републике Kосово. Kосово пролази интензивну транзицију и реформе у циљу изградње успешног и просперитетног друштва заснованог на европским вриједностима у чему има подршку Црне Горе. Ценећи значај парламентарних односа и контаката у укупним билатералним везама наших држава, надам се да ће наш међусобни ангажман бити у правцу наставка квалитетне размјене искустава и других пракси, те развоја регионалне сарадње. На крају, користим прилику да упутим, поштовани господине Kоњуфца, изразе мог дубоког поштовања уз најбоље жеље за Ваше добро здравље и успех на високој функцији”, наводи Бечић у честитци.

Судећи по честитци, Бечић жели да развија регионалну сарадњу далеко од очију бирача који су за њега гласали, оних који су већински били против признања тзв. Kосова.

Власт у Црној Гори, до сада је неколико пута признала Kосово, а Бечић је само потврдио признање још једном, настављајући да попут претходне власти “његује” регионалну сарадњу и односе са Србијом.

Оставите Коментар