О „подвизима“ Миловог батинаша Дејана Остојића, званог „Гмаз“ и „Свињче“, иначе командира полицијске станице у Херцег Новом, који је протеклих дана предводио полицијске ескадроне који су брутално пребијали недужан народ у Будви, већ смо писали…

Познато је и то да је реч о припростом силеџији, који се кроз полицијску хијерархију пробијао искључиво захваљујући политичким везама свог оца Митра, високог функционера Демократске партије социјалиста (ДПС) као и да током свог службовања у Боки, где је иначе сконцетрисан добар део припадника озлоглашених криминалних кланова, може да се подичи једино пустошењем локалних печењара….

Међутим, из поверљивих извора блиских Остојићу дошли смо до података који бацају потпуно друго светло на овог Миловог батинаша, односно да је реч о декларисаном Србину из Новог Сада.

Наиме, „Гмаз“ је као и већина Милогораца, пре конвертирања био Србин, па чак и држављанин Републике Србије, која га је као декларисаног припадника српског народа великодушно примила у држављанство 2010. године…

Остојић је у то време заједно са супругом, Српкињом из Врбаса живео у Новом Саду, у стану који се и данас налази у његовом власништву, а који с обзиром да све ређе долази у своју нову домовину протеклих година издаје у закуп..

Наиме, након пријема у држављанство Србије Остојић је желео да остане да живи у Новом Саду и да заснује радни однос у МУП-у Србије, до чега ипак није дошло, највероватније због нешто оштријих критеријума за пријем него што је то био случај у његовој матичној држави….

1 KОМЕНТАР

Оставите Коментар