Певачица Дуа Липа отворено подржава шиптарске терористе, а београдска фирма поставила је њене фотографије на рекламама.

Шиптарска певаљка и миљеница ОВК Дуа Липа, која је недавно честитала самопроглашеној држави Косово годишњицу такозване независности, осванула је на рекламама у радњама српске компаније „Беоспорт“ широм Србије?! Постери ове осведочене србомрзитељке у више од 30 радњи били су постављени и током прославе Дана државности Србије, 15. фебруара.

Фото: informer.rs

Реклама са ликом Дуе Липе, која мало-мало провоцира и иритира српску јавност величајући велику Албанију и злочине ОВК, нашла се и у „Беоспортовој“ радњи у једном од најпрометнијих тржних центара у Београду, „Делта ситију“, и то на најупадљивијем месту, на самим вратима, куда сви посетиоци морају да прођу.

Реакција посетилаца

  • Просто ми је невероватно да ту стоји фотографија жене која не пропушта прилику да свуда нагласи да је била жртва наводног српског терора на Косову иако у време косовског сукоба ни она ни њени родитељи нису били на Косову. Чест сам посетилац „Делта ситија“ и баш сам била погођена овим потезом „Беоспорта“, поготову кад сам пре неки дан прочитала да је Косову честитала такозвану независност. Питам се да ли би негде на Косову могла, макар у локалном бирцузу, да осване слика било које наше певачице, чак и оне тотално аполитичне. Наравно да не, јер би се одмах нашла на удару Шиптара – рекла је наша читатељка М. Н. и пита да ли наше фирме уопште воде рачуна о ономе што се зове „маркетиншки патриотизам“ или им је само профит битан.
Фото: informer.rs

У „Беоспорту“ су нам рекли да су свесни чињенице да им постер са ликом Дуе Липе, иначе рођене Британке шиптарског порекла, и те како нарушава пословни имиџ, али да су се и сами нашли „у небраном грожђу“.

  • Дуа Липа је глобални промотер за зимску колекцију 2019/2020. енглеског бренда „Пепе џинс“, чији смо ми заступници. Чим смо добили рекламне постере, скренули смо партнеру пажњу да би због њених изјава и уопште целокупне политичке ситуације у земљи могли изазвати нежељени ефекат. Зато смо им тражили да нам пошаљу „заменске постере“, односно рекламе са ликом неке друге манекенке. Рекли су нам да их немају и да им је Липа генерални промотер. Преузели смо и искористили рекламни материјал који су нам послали, међутим, искрено, и нама су лично засметали њени последњи иступи и честитање такозваног рођендана Косову, тако да ћемо наредних дана све те рекламе избацити из наших радњи – рекла је за „Информер“ Снежана Радовић из маркетинга компаније „Беоспорт“.

Изостала казна

У „Делта ситију“, само једном од неколико тржних центара где „Беоспорт“ има радње, речено нам је да у надлежности њиховог пословања није да се баве „промотивним лицима које брендови у нашем шопинг-молу користе, нити са њиховим ставовима и опредељењима“.

  • „Делта сити“ као предузеће бави се изнајмљивањем простора. Све радње у тржном центру су у обавези да поштују Правилник који се превасходно односи на контролу и забрану радњи које на директан начин угрожавају наш рад. За естетски изглед рекламе, слоган и у овом случају промотивно лице немамо адекватан механизам којим бисмо могли да контролишемо тај садржај, поготово у случају када ти елементи не утичу директно на рад нашег центра или на кршење закона – речено је у „Делта ситију“.

Ко је Дуа Липа

  • рођена августа 1995. у Лондону
  • Албанка по националности
  • први сингл објавила 2015.
  • отац јој је певач Дукађин Липа, који је са супругом напустио Приштину 1990.
  • 2008. године се преселила на Косово, да би се 2010. вратила у Лондон

М. М.

Оставите Коментар