Главни и одговорни уредник Барског портала и новинар ИН4С-а Миленко Мишко Јовановић поново је на мети специјалних припадника барске полиције који су задужени за борбу против Срба.

Он је на свом порталу објавио информацију да ће данас бити организован протест возача у Бару због поскупљења горива, а то је био аларм за полицију да га повеже са организацијом тог окупљања, са којим он нема никакве везе. Јовановић се чак и не налази у Црној Гори, већ је у иностранству.

“Инспектор у ЦБ Бар, а некадашњи командир у Сутомору Вукосав Стожинић на њему познат начин дошао је до броја телефона моје жене коју лично не познаје, и тражио од ње да утиче на мене везано за организацију данашњих протеста. Он је мојој жени рекао да би било добро да она ступи у контакт са мном и да пита могу ли да одложим протесте које сам организовао. Моја супруга му је казала да сам у иностранству и да ме позове на вибер, прича Јовановић.

Стожинић је иначе полицајац који је малтретирао одборника опозиције у Бару Сава Вујошевића, а лажно је оптуживао и Александра Сашу Ракочевића, такође одборника опозиције, који је раније био на челу ОО Нове српске демократије . Ријечју, Стожинић у полицијским круговима важи за специјалца у борби против Срба.

“Тачно је да сам на Барском порталу објавио информацију да ће данас бити протест због поскупљења горива, али ја нијесам организатор, и жао ми је што нијесам. Стожинић ме позвао на вибер након што је вербално малтретирао моју супругу, и кренуо је с причом: “Микели брате, шеф ми је рекао да ријешимо ово, пошто те ја познајем, да се промијени локација протеста”. Прекинуо сам га и рекао му: Стожинићу, ово малтретирање моје породице нећу да ти опростим. Превршили сте сваку мјеру. Јадна сте и биједна полиција и Удба. Ово се на овоме неће завршити и преко овог терорисања нећу прећи”. Такође, казао сам му и да са протестима немам никакве везе, и да нисам у Црној Гори. 

„Тачно је да сам објавио информацију о протестима, али ми не пада на памет да њима откривам извор те информације“, казао је Јовановић.

Стожинић је након тога кренуо да му се извињава, али, како каже Јовановић, није му ни у једном моменту казао да му је звао жену и да је наводно тако дошао до његовог броја.

“Понављам, немам везе с организацијом протеста, поручио је Јовановић, уз напомену да ће за терор који у континуитети трпи од АНБ-а и полиције тражити одговорност чим буде ступио на територију Црне Горе. Једини протест, како је рекао, могућ је пред зградама полиције и злогласне Удбе у Бару.

Јовановић, који је члан Управног одбора Удружења новинара Црне Горе, вечерас стиже у Црну Гору.

Извор: in4s.net