Игор Вукић, проусташки ревизиониста, а који је иначе и адвокат „Друштва за истраживање троструког логора Јасеновац“, гостовао је јуче у емисији „Бујица“ на З1ТВ

Игор Вукић, проусташки ревизиониста, а који је иначе и адвокат „Друштва за истраживање троструког логора Јасеновац“, гостовао је јуче у емисији „Бујица“ на З1ТВ, где се свим снагама трудио да оправда, умањи или негира злочине усташког режима и НДХ, а највећа срамота је изјава „анонимног сведока Јасеновца“, који је рекао да се „недељом играо фудбал и да су биле приређиване приредбе“, а касније је ту изјаву потврдио и Вукић.

Емисија је почела класичном јадиковком хрватских екстремиста о томе како „за време комунизма није било могуће истраживати све злочине из II светског рата“. Они не желе да признају, а питање је да ли ће икада хтети признати, да је њихова вештачки створена нација брањена од стране комунзиста, а у име „братства и јединства“, те да су се усташки злочини над Србима заправо прикривали.

Наставак „Бујице“ још више је показао колико неодговорно иступа на телевизијама у овој земљи ЕУ екстремиста Игор Вукић.

Он каже да се у „самосталној“ Хрватској „уврежила“ бројка од 80.000 жртава. То „уврежити“ је најважнији извор лажне хрватске „историје“, а Вукић је демантовао и ту бројку, позивајући се на њему знане пописе, наводећи и да „многи од умрлих нису ни страдали у Јасеновцу“.

Како су усташе, које су се такмичиле у брзини клања Срба за једну ноћ, стигле да попишу све жртве, то Вукић није објаснио.

У тим „такмичењима“ учествовали су и католички свештеници, те је познато сведочење ,“најкрвавијег усташе у Јасеновцу“ Жилета Фригановића, који је рекао да је у једном „такмичењу“ победио францисканац Перо Брзица, који је заклао 1.360 људи Србосјеком за само једну ноћ!

После тога, Вукић и водитељ Велимир Бујанец напали су Милорада Пуповца, преставника преосталих обесправљених Срба у Хрватској, исмевајући његов говор у Сабору о Вукићевом негирању Јасеновца, па су између Пуповчевих речи убациване монтажом речи председника Србије Александра Вучића, коме су усташе побиле целу породицу за време II светског рата.

У другом делу емисије, приказана су „сведочења“ двојице анонимних људи, који тврде да су били деца у Јасеновцу, те да нису видели злочине чувара, а један од њих је изјавио да су се током недеље изводиле приредбе у логору, да се играо фудбал, шах и друге „забаве“. То да се „недељом играо фудбал у Јасеновцу“, рекао је и Вукић у „Бујици“ после овог скандалозног „сведочења“.

За крај, треба говорити језиком историјских чињеница, а најбољи извор за Јасеновац је истраживање Владимира Дедијера, који је утврдио да су усташе у Јасеновцу побиле између 700.000 и 1.200.000 људи

Објавио: Србин.инфо