Мала Вања Маловић, која болује од спиналне мишићне атрофије, пре само неколико недеља се смејала, а сада је у боловима. За прикупљање новца за њено лечење остало је још око две недеље. Њена тетка Јована свакодневно јури по Београду, поставља и обилази кутије за донације, решава дозволе за прикупљање помоћи. Ипак синоћ јој се десила непријатност која је такође веома утицала на ток прикупљања новца, када јој је на два метра од локала у којем је била сломљено стакло на аутомобилу и украдена торба, а однета је и Вањина кутија, која је, срећом, била празна.

Инцидент се, како пишу на Инстаграм страници “Да Вања победи СМА”, догодио у насељу Беле воде, у улици Браће Вучковић.

– Синоћ сам била код другарице, локал је био на два метра од аута. Оставила сам ауто испред, за држала сам се око 45 минута. У колима сам имала торбу од лаптопа, али без лаптопа, унутра је била Вањина документација. Торба је била покривена јаком и кесом, нема шансе да је неко могао да је види, али су по колима биле кутије које сам већ склопила да бих брзински могла да их заненим. Kада сам изашла из зграде, видела сам да ми је полупано стакло на аутомобилу, однесена је кутија, новчаник, торба. Сва Вањина документација и дозволе које сам дуго прикупљала су однете. Надам се да ће неко да их нађе – прича за Телеграф.рс Вањина тетка кроз сузе.

Она додаје да јој није било на крај памети да би неко провалио у аутомобил због кутије за донацију. Kаже и да им на дневном нивоу краду кутије.

– Ова борба је сама по себи тешка, а сада нам је још теже. Ишла сам у полицију да пријавим, и ту је настао проблем, јер су ми однели сва документа. Сада морам поново све дозволе да прикупљам – додаје.

Њој је синоћ било веома тешко, што се види и на снимку обијеног аутомобила, где се чује како плаче.

– Верујте, сви у тиму смо на ивици снага, а ово ју је баш дотукло. Уплакана се вратила кући синоћ. Kаже, најжалије јој је што су јој украдени документи, како лични, тако и они који се односе на полицијске дозволе да се прикупља новац за Вању у различитим општинама у Београду. Kолико је само времена утрошила да до њих дође, дани су били у питању… Ово није ни први инцидент којем су изложени наши хуманитарци, људи који свакодневно покушавају да прикупе суманути износ од 2,5 милиона евра за лечење наше мале Вање и заиста је јако тешко што, поред овако тешке борбе, морамо да се срећемо и са оваквим стварима – кажу из тима који прикупља новац за Вању.

Претходног викенда, неко је гађао соком девојчице које су у Kнез Михајловој певале за Вању. Неколико хуманитарних кутија у пар пекара је нестало.

– Тешко је појмити стање духа и ума тих створења. Тешко је схватити да међу нама постоје људи који су спремни да овако нешто ураде. Ми се не предајемо. Знамо да су ово појединци и да је Србија уз Вању. Зато се окрећемо свима онима који ће Вањи помоћи, иако свакодневно наилазимо на многе потешкоће и изазове, попут овог. Трудимо се да се окренемо добрим људима, који ће помоћи Вањи. А то можете слањем 1077 на 3030! Ако то сви данас урадимо, сигурни смо да ће и тетка Јовани бити много лакше. А ови лопови и остала створења нека носе свој крст – додали су.

Шести Вањин месец се полако приближава, када се, према речима доктора, извесно могу очекивати они најгори и најтежи симптоми, губитак моћи гутања и дисања, који узрокују праве танталове муке за једну бебу.

Да је болест узнапредовала види се и у неким свакодневним активностима, а највише када Вања вежба са својим физиотерапеутом.

Међутим, последњих недеља она више не може да поднесе ни најпрострије вежбице. Не помаже ни песма физиотерапеута, ни песмице са телефона, њу ово сада просто боли. Болест пристиже у све теже облику. Њене сузице довољно говоре, али вежбати се мора.

Вањи је потребно 2,5 милиона евра како би отишла у Будимпешту и примила золгенсму, најскупљи лек на свету.

Да Вања победи СМА!
Слањем СМС поруке: Упишимо 1077 и пошаљимо СМС на 3030

Слањем СМС поруке из Швајцарске: Упишимо хуман1077 и пошаљимо СМС на 455

Уплатом на динарски рачун: 160-6000001131465-72

Уплатом на девизни рачун: 160600000113399451

ИБАН: РС35160600000113399451

СWИФТ/БИЦ: ДБДБРСБГ

Уплатом платним картицама путем линка: Е-донирај

Уплатом са вашег ПаyПал налога путем линка: ПаyПал

Скенирањем НБС ИПС QР код-а на вашој мБанкинг апликацији: НБС ИПС QР код

Оставите Коментар