ТАБЛА посвећена Благоју Јововићу која се налази у Земуну, у улици која носи његово име, оскрнављена је од стране непознатих починилаца.

Корисници друштвених мрежа су поделили фотографије на којима се види табла са ликом Благоја Јововића, преко које је нацртана велика црвена петокрака.

На табли, која је постављена у среду, када је и промењено име Загорске улице у Улица Благоја Јововића, налази се фотографија атентатора на Анту Павелића, и његова кратка биографија.

Табла је у међувремену очишћена и овим путем позивамо грађане да пазе на таблу са ликом и именом нашег јунака и заштите је уколико примете да неко поново покушава да је оскрнави.

Јововић (1922-1999) је био борац Југословенске војске у отаџбини у Бјелопавлићкој војно-четничкој бригади, а своје место у историји је обезбедио пуцњима у Павелића 10. априла 1957. у Ломас де Паламору, предграђу Буенос Ајреса.

Задобијене ране од атентата Павелићу никад се нису зацелиле, пошто је боловао од шећерне болести. Чак ни зрна нису одстрањена ризичним хируршким захватом. Умро је у рано јутро 28. децембра 1959. у 71. години у Мадриду, од последица атентата.

Leave a Reply