У Улици Тодора од Сталаћа у Београду синоћ је црвеном бојом префарбан мурал Дражи Михаиловићу и написано је „антифа“.

Овај графит појавио се недалеко од зграде у Брегалничкој улици, где је за данас најављено отварање спомен собе и скулптуре Дражи Михаиловићу.

Иза идеје да Дража Михаиловић добије спомену собу су две организације – „Наша Дрина“ и „Борачка организација Србије и Српске“ које води Игор Брауновић, посланик Социјалистичке партије Србије и в.д. директор јавног предузећа „Србијашуме“.

Хелсиншки одбор за људска права и Савез комунистичке омладине Југославије противе се рехабилитовању четничког вође и на овај начин, а Савез позива и на тужбу против иницијатора.

Зелено-леви фронт / Не давимо Београд осудио је јуче, како наводе, најављени покушај оснивања музеја и постављања споменика у Београду, осуђеном ратном злочинцу и сараднику нацистичког окупатора, Драгољубу Михаиловићу.

„Осим што је сврха оваквог покушаја историјског ревизионизма даља поларизација српског друштва копањем рана из прошлости, он открива и политичку позадину овог недопустивог и реакционарног чина“ стоји у саопштењу Зелено левог фронта.

Оставите Коментар