Градске власти су 2008. године забраниле коришћење јавних површина за припремање зимнице, али су током преходних година инспектори изрицали само опомене за кршење Закона о јавној чистоћи.

Општински инспектори у Скопљу почели су да наплаћују казну од 50 евра грађанима који ајвар праве на отвореном због уништавања јавних површина, пренели су данас локални медији.

Према законима Србије, иста судбина чека и оне који у Србији буду припремали зимницу у двориштима уколико се комшије пожале.

Прекршане казне за исто дело у Србији могу достићи и веће цифре.

Првих десетак казни за печење паприка на отвореном већ је написано а инспектори из скопске општине Карпош наводе да прављење ајвара испред стамбених зграда није чест случај током радних дана, али да масовније прављење зимнице на отвореном очекују током викенда.

Према наводима скопских портала, заједничко печење паприка и припремање ајвара некада је било главна јесења традиција у граду док сада комшије које живе у стамбеним зградама и желе да праве ајвар, треба да пазе на инспекторе јер су суочени са новчаним казнама.

Прочитајте још:  “ВАШЕ ПРАВО ДА ЗНАТЕ СВЕ“: Све информације о средствима из претплате проглашена тајном! (ФОТО)

ТЕРОР У ГЊИЛАНУ: Шиптари истерали српског представника на сваком заседању!

НЕМАЧКИ УЛТИМАТУМ: Ако желите кредите ЕУ, онда примите мигранте назад!

Извор: Бета,Националист

--