Матуранти у Хрватској обележавају последњи дан средњошколског образовања, а ријечки матуранти прославили су то уз покличе „Ајмо, усташе“ и „За дом спремни“.

Матуранти су се окупили на Делти и код Споменика ослобођења, а поред прскања пиштољима на воду, уз певање, грљење и испијање алкохола, поједини су уз дизање деснице узвикивали „Ајмо усташе“ и „За дом спремни“, преноси Нови лист.

„Иако се ради о гласној мањини, тешко је схватити да се неко 22. маја 2019. године забавља величањем злочинаца“, коментар је Новог листа.

ПРИВЕДЕНО 13 МАТУРАНАТА ЗБОГ ИНЦИДЕНАТА НА ПРОСЛАВИ

У Загребу је данас, током манифестације „норијада“ којом ученици обележавају завршетак средње школе, дошло до инцидената због чега је приведено 13 матураната, док је Хитна помоћ интервенсала код 11 матураната.

Окупљање око 5.000 матураната почело је на Тргу бана Јосипа Јелачића око 10 сати, а поворка је око подне кренула улицама града према парку Бундек, преноси Индекс.

Пре и за време проласка колоне пешака, саобраћај је у улицама којима су матуранти пролазили био у потпуности затворен, а полиција је грађане обавестила да избегавају центар града.

Оставите Коментар