Просторије Градског одбора Српске Деснице у Панчеву, протеклу ноћ су опет биле изложене нападу вандала. Иако надлежни органи већ раде на утврђивању идентитета особа које су пре два дана сломиле излог просторија на којима су слике српских хероја, нажалост настављено је са претњама.
Овај пут су хулигани оскрнавили врата одбора шарајући као претећу поруку симбол комунизма који је данас забрањен у Пољској, Украјини, Летонији, Естонији, Латвији, Молдавији.

Подсећања ради, под овим симболом, диктатор Пол Пот из Камбоџе, вођа Црвених Кмера убио је преко 3 милиона својих суграђана. Исти симбол је имао Стаљин, под чијом влашћу је 10 милиона Руса умрло од глади.


Процењује се да је комунистички режим у периоду 1944-1955 убио око 100.000 Срба, и 60.000 утамничио по затворима и логорима. Сви злочини су рађени је рађени у име симбола који је ишаран на канцеларији Српске Деснице у Панчеву.
Миша Вацић, председник Српске Деснице, у више наврата је истицао да у Србији нема простора за поделе и да смо као народ имали два антифашистичка покрета, и да Десница жели помирење, али смо дужни да истакнемо да данас, када нам је потребно национално јединство – да комунистичке симболе доживљавамо као јасну провокацију и претњу, од стране оних који не презају од насиља, који на друштвеним мрежама поручују да се ближи време чистки као што су под тим симболом у Србији већ вршене.
Зато захтевамо од државних органа да кривце приведу познанију права. Српска Десница наставља да шири идеју родољубља упркос нападима и отвореним претњама.

Оставите Коментар