У затвореној Вајбер групи назива „Kрсто Зрнов Поповић“ чланови кажу „да Србе треба до коријена истријебит“.

То је испраћено очекиваним и адекватним усташким поздравом „За дом спремни!“.

Осим отвореног позива на линч Срба учесници констатују да је „НАТО пријатељ Црне Горе“ и наводе да управо организација „Kрсто Зрнов Поповић“ чува „небо Црне Горе“.

Vajber prepiska
  • Била би смрбија горе потучена него 1999. године.
  • Е, Туђмане, што заустави Хрватску да не прегази Бањалуку? Треба си их пуштит и Бањалуку заузети јер је Хрватска била дошла до Бањалуке.
  • Требало је Србе поразит до коријена.

Ово су само неке од порука ове „елите“. У складу са већ утврђеним дискурсом чланови групе позивају на бацање сузаваца на Храм који називају „срам“.

  • Џомић из позадине управља терористима ДФ? Биће сузавци из тзв. срама. Ту смо, но што смо за Дом спремни – пишу чланови групе.
Vajber prepiska

Треба подсетити да овакав речник подсећа на шовинистички опус државних службеника Мирне Никчевић и Сандре Бугарин. Остаје да видимо да ли ће државни органи, иначе врло ревносни у случајевима кад су Срби у Црној Гори мета, реаговати поводом овог недвосмисленог позива на линч и распиривање међунационалне мржње.

Krsto Zrnov Popovic

Kапетан Kрсто Зрнов Поповић, подсетимо, био је један од вођа Божићне побуне 1919. године, коју су против династије Kарађорђевић подигли зеленаши, присталице свргнутог краља Николе и црногорске династије Петровић Његош.

Leave a Reply