СРБИ са севера Косова и Метохије су већ девети дан на барикадама, а административни прелази Јариње и Брњак који су под контролом тзв. косовске полиције и даље су затворени и за саобраћај и за пешаке.

На барикадама је мирно, а грађани који се смењују на њима и даље захтевају ослобађање својих сународника ухапшених последњих десетк дана.

Наиме, од претпрошлог петка ухапшена су тројица Срба. Миљан Аџић је ухапшен у петак поподне, дан касније у суботу ујутру је ухапшен бивши припадник тзв. косовске полиције Дејан Пантић, док је у четвртак поподне ухапшен Слађан Трајковић такође бивши припадник косовске полиције. И док се Миљан Аџић и Слађан Трајковић којима је одређен притвор до 30 дана налазе у притвору затвора Високог ризика у Грдовцу код Подујева још је неизвесно где се налази Дејан Пантић јер његова породица и даље нема никаквих сазнања о њему и његовом здравственом стању, а одбијена је и жалба адвоката на одређивање притвора.

Наиме, адвокат Љубомир Пантовић изјавио је да је Апелациони суд у Приштини одбио жалбу против одређивања притвора Пантићу, док је сада одбрани на располагању ванредно правно средство.

  • Ми ћемо већ у понедељак предати врховном суду (тзв.) Косова захтев за заштиту законитости против решења Апелационог суда у Приштини којим је одбио жалбу на одређивање притвора, јер су му ускраћена права која има по закону, али и људска права која су загарантована многим међународним документима, а која су формално у примени и на овом подручју – поручио је адвокат Пантовић.

Ноћ протекла мирно

Ноћ на Косову и Метохији протекла је мирно, грађани су и даље на барикадама.

Мисија Кфора саопштила је да има капацитете да обезбеди свима сигурност, како Србима тако и осталим заједницама.

Студенти су најавили да ће сутра одржати хуманитарну свирку за прикупљање хуманитарних пакетића за децу на КиМ.

Оставите Коментар