После парохије Света Петка у париском предграђу Бонди и цркве Успења Пресвете Богородице на југу Француске у Ници, дуго најављиван почетак православног службовања (литургије) биће одржан крајем фебруара у делу париског региона где има највише Срба.

Изабрано је место Pierrefitte-sur-Seine у департману 93 и то ће бити почетак оснивања још једне Парохије која ће бити посвећена Светом Василију Острошком.

Према речима свештеника Жељка из парохије у Бондију, у недељу 23. фебруара са почетком у девет сати биће одржана православна литургија на адреси 24, руе Нунгессер ет Цоли у месту Pierrefitte-sur-Seine, преноси портал Сви Срби у Паризу.

За просторије ове литургије и евентуално будуће Православне цркве користиће се велика просторија која је дата на коришћење од стране француске католичке цркве.

Како пише портал, циљ је да се до лета одржи још неколико оваквих богослужења, што би био увод у формирање још једне Парохије. Ово је један историјски догађај на коме ће учествовати целокупно водеће свештенство у Француској, а свој долазак потврдио је и Епископ западноевропски Лука.

Оставите Коментар