Српска листа оценила је данас да црногорски премијер Здравко Kривокапић пружа подршку албанским политичарима који ових дана нападају Србе и ту странку и указује да је захваљујући српским гласовима дошао на место које тренутно има, а да сада хоће да завади Србе.

  • Иронија је да исти тај Здравко Kривокапић, који се декларише Србином и православцем, бар формално, никада није реаговао на десетине напада на Србе, њихову имовину или Српску православну цркву. Још горе, он настоји да завади Србе, по истој матрици коју је користио Ðукановић, или који данас користи Рада Трајковић – саопштила је Српска листа.

Та странка оцењује и да није ретка ситуација да из Црне Горе високи званичници комуницирају само са албанским политичарима, али јесте ретка, како кажу, да се ти званичници као Kривокапић истовремено сматрају Србима, а за Србе на Kосмету не маре.

  • Ипак, наглашавамо да српски народ и Српска листа знају да храбра и Његошева Црна Гора нису исто што и Здравко Kривокапић, и да је Ристо Јовановић, који је ухапшен јер је бранио монахињу само један од поносних Срба Црне Горе – навела је Српска листа у саопштењу.

Премијер Здравко Kривокапић оценио је раније данас забрињавајућим то што, како је рекао, одређени политички кругови очекују од њега, а имају већи утицај да преко Српске листе (СЛ) реше проблем ухапшеног Подгоричанина на Газиместану и дођу до истине.

Уместо тога, казао је Kривокапић „одмах су оптужили премијера да има неке везе на Kосову“.

Оставите Коментар