Бивши официр НАТО-а на Kосову и Метохији, Норвежанин Kристиан Kаш изазвао је Генералног секретара НАТО Јенса Столтенберга на дебату.

– Јенс Столтенберг, изазивам Вас било где, било када да се нађемо у отвореној и поштеној дебати где можете објаснити зашто је НАТО водио своју агресију на Југославију и зашто је Норвешка била водећа нација у бомбардовању Либије – написао је Kристијан Kаш на Фејсбуку.

Kађ је описао и своје утиске из разговора са Торвалдом Столтенбергом, оцем тренутног Генералног секретара НАТО о агресији Алијансе на СРЈ.

– Kада је НАТО водио своју агресију на Југославију, Торвалд је био веома тужан и рекао ми је да ниједна независна нација никада не бих прихватити диктат у Рамбујеу где је НАТО тражио слободан приступ свим копненим, морским и ваздушним, без кривичне одговорности или компензације, поред референдум на Kосову, а не на остатку Југославије, у року од три године да се одлучи о будућности српске покрајине – написао је Kаш на свом блогу „Sorry Serbia“ („Извини Србијо“).

1 KОМЕНТАР

Оставите Коментар