Срамотно је и недопустиво да у време када прослављају највећи хришћански празник Ускрс, Срби на Косову и Метохији буду мета екстремних Албанаца и да немају мира ни на црвено слово, саопштила је Канцеларија Владе Србије за КиМ, а преноси Танјуг.

Како се наводи у саопштењу Канцеларије, синоћ, на други дан Ускрса, каменована је породична кућа Александра Јаћовића из Косовске Витине. Он се у тренутку напада није налазио у свом дому, али је у дворишту куће била његова супруга Драгана, када су ка њој полетеле каменице и упућене јој псовке на албанском језику.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Истовремено, синоћ је разбијено стакло и на аутомобилу ђакона из Ораховца, који је јутрос пријавио инцидент.

„Овакви напади перфидни су сценарио да се Срби који су остали да живе на простору Косова и Метохије натерају на збег, а они који размишљају о повратку, обесхрабре”, каже се у саопштењу.

Истиче се да посебну тежину на читав случај баца чињеница да Србима на Космету није дозвољено ни омогућено да у миру обележе своје верске празнике.

„Ни за један од ових напада починиоци нису откривени, нити процесуирани и то говори да фразе о мирном суживоту, верској толеранцији и одрживом повратку које слушамо од стране политичара из Приштине, али и међународних представника, јесу само празне фразе које демантује реални живот”, каже се у саопштењу Канцеларије за КиМ које је пренела Политика.

Оставите Коментар