Срби са севера Космета данас су наставили мирне протесте у Косовској Митровици, а како су рекли резултат након данашњег перформанса је 12:44 за Србију, алудирајући на број резолуције Савета безбедности УН.

Фото: Танјуг/Сава Радовановић
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Срби су и данас наставили мирне протесте због додатних такси Приштине од 100 одсто, а студенти Уније Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Митровици у подне су извели перформанс „Фер-плеј на бриселски начин“, са циљем да се укаже на положај српског народа на КиМ, али и на јучерашњу одлуку приштинских власти да кошаркашима Партизана не дозволи прелаз преко Јариња.

Фото: Танјуг/Сава Радовановић
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Студент Техничког факултета и члан екипе „Срби са КиМ“ Миљан Мојсић рекао је да су данашњим перформансом студенти желели да отворе очи Европи и покажу како живе Срби на КиМ. Студенти Приштинског универзитета са привременим седиштем у Косовској Митровици протестовали су данас против мера Приштине изводећи кошаркашки перформанс „Фер-плеј на бриселски начин“, којим су међународној заједници указали на неравноправан положај и борбу Срба са КиМ за своја права. Утакмица је завршена победом „Срба са КиМ“.

Фото: Танјуг/Сава Радовановић
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Председник парламента Природно-математичког факултета у Косовској Митровици Александар Арсенијевић рекао је пре почетка „утакмице“ да су студенти данас приказали какву борбу Срби са КиМ данас воде са „светским силама и аждајама“.