Срби са севера Косова и Метохије провели су ноћ на барикадама, тренутно је ситуација мирна. У Северној Митровици се око три ујутру чула јака детонација.

Према последњим информацијама административни прелази Јариње и Брњак и даље су затворени, полиција тзв. Косова не допушта прелаз ни аутомобилима нити пешке.

Подсетимо, грађани на северу КиМ почели су да се окупљају и постављају барикаде након што је јуче ухапшен Дејан Пантић.

Пантић, који је недавно напустио полицију тзв. Косова, када су Срби изашли из институција, ухапшен је на административном прелазу, док се враћао из правца Рашке, а у тренутку хапшења био је са супругом.

  • Стране службе покушале су да му залепе нешто, али нису успеле ништа. И сада не знају како да изађу из овога, јер морају да нађу двојицу лажова – сведока, као што су отимали Србима станове. Не знају како да се извуку из ове приче – казао је синоћ председник Вучић.

Током јучерашњег дана дошло је до низа инцидената, па су тако специјалци РОСУ на путу Лучка Река-Газиводе код места Рибњак зауставили и више од сат времена брутално малтретирали Давора Марковића и његовог сина Андрију из Зубиног Потока.

Марковићи су репортеру Косово онлајн детаљно испричали детаље драме коју су преживели.

  • Враћали смо се из села, кад смо у мраку видели РОСУ полицајце који су нас зауставили и одмах избацили из аута. Без икаквог разлога су нас бацили на асфалт и Андрија је главом ударио. Онда су нас убацили у канал поред пута који је пун блата и воде. Ту су нас држали више од сата – прича Давор Марковић за Косово онлајн.

По његовим речима, док су лежали у каналу из оклопних возила РОСУ специјалаца чула се дуга пуцњава ка околним брдима.

  • Пуцали су ка селима горе. Нас су држали у оном блату, изули нам чизме и чарапе. Ударали су нас по ногама. У шоку сам. Имам притисак велики. Син ми је повређен, жена кад је чула шта се десило добила је притисак 200 – говори у даху Давор.

Оставите Коментар